Riviera Franceză – Luna ta de miere

Click pentru a evalua această postare!
[Total: 2 Medie: 5]

Partea I

Cu orașele sale de pe litoral în culori pastelate și satele medievale cocoțate pe coline, o lună de miere pe Riviera Franceză este cât se poate de pitorească și una dintre destinațiile preferate ToatăNunta.ro. Indiferent dacă intenționați să vă prelungiți călătoria cu o croazieră în Marea Mediterană sau să vă transformați luna de miere într-o călătorie în două părți, începând cu Paris sau printr-o călătorie prin Provence, Riviera Franceză este un plus relaxant și romantic la care este ușor de accesat din orice parte a Europei.

Riviera Franceză, sau Coasta de Azur, se întinde de-a lungul Mediteranei de la Menton și principatul Monaco până la Saint-Tropez și sus în Alpi. Adăpostește orașe mici de coastă și metropole importante, ruine romane și sate medievale, „Marele Canion” din Europa și o mulțime de castele (inclusiv Palatul Prințului din Monaco), Riviera Franceză este un vis pentru luna de miere, deoarece aceștia vor avea răsfățat de alegere. Cu atâtea opțiuni, de unde ar trebui să înceapă cuplurile?

ToatăNunta.ro a pregătit un mini-ghid pentru a ajuta la navigarea procesului de planificare pentru itinerariul final al lunii de miere pe Riviera Franceză.

De ce să alegeți Riviera Franceză pentru luna de miere?

Ca să ajungeți la Nisa, găsiți zboruri directe din România, cel mai probabil Aeroportul București, așa că nu va trebui să petreceți o zi și mai multe conexiuni pentru a ajunge la destinație. De la aeroportul de intrare din Nisa, puteți călători în întreaga regiune cu mașina, trenul sau chiar cu elicopterul (este doar o călătorie de șapte minute cu BLADE de la Nisa la Monaco și cu siguranță va fi un început memorabil al lunii de miere). Cuprinzând de la mare la munți, presărată cu orașe medievale pline de istorie, aceasta este o regiune care are cu adevărat totul. Fie că sunteți în căutarea unei stațiuni ”glamour”, o evadare relaxantă pe litoral, excursii active sau cultură sub formă de muzee și festivaluri, Riviera Franceză are într-adevăr ceva pentru fiecare cuplu.

Câteva aspecte de luat în considerare pentru vizitarea Rivierei Franceze

Regiunea este una sezonieră, așa că dacă vizitați toamna târziu, iarna sau primăvara devreme, este posibil să aveți mai puține opțiuni în ceea ce privește hoteluri și restaurante, în special în Saint-Tropez. Dar acesta este și cel mai bun moment pentru a obține oferte la unele dintre hotelurile emblematice pe tot parcursul anului și pentru a explora frumusețea naturală a zonei cu bicicleta sau drumeții. Tarifele cresc în jurul evenimentelor majore, cum ar fi Festivalul de Film de la Cannes și Marele Premiu de la Monaco, iar lunile de vară sunt pline de turiști, așa că vă recomandăm să vă cronometrați călătoria în timpul sezonului umăr (mai până în iunie și septembrie până în octombrie) pentru a evita aglomerația. Dacă vizitați în plin sezon, veți dori să rezervați paturi la cluburi de plajă și rezervări la restaurante cu o săptămână sau două înainte.

CELE MAI BUNE PERIOADE PENTRU A VIZITA RIVIERA FRANCEZĂ

(Reper: Menton, Coasta de Azur, sudul Franței)

Din Iunie până în August, este perioada în care vremea este cea mai bună, dar este și intervalul de timp în care Riviera este cea mai aglomerată (și cea mai scumpă). Sezonul de vârf începe imediat după Marele Premiu de la Monaco și Festivalul de Film de la Cannes, iar vara sunt o mulțime de evenimente, cum ar fi Festivalul de Jazz de la Nisa și Festivalul de vară de la Monte-Carlo, care aduce trupe de renume precum Seal și Norah Jones.

Dar dacă vizitați toamna, puteți participa la evenimente precum Festivalul de Jazz de la Monte-Carlo sau puteți participa la festivități la sfârșitul iernii, cum ar fi Carnavalul de la Nisa și Fête du Citron din Menton. Singurul dezavantaj al vizitelor în lunile de iarnă este că s-ar putea să vă confruntați cu ploi sau, în cazuri rare, cu rafale de zăpadă. Deoarece Riviera Franceză primește mai mult de 300 de zile de lumină solară pe an – mai mult decât orice altă parte a Franței – vremea nu va fi capricioasă pentru prea mult timp.

CELE MAI BUNE LUCRURI DE FĂCUT ÎN LUNA DE MIERE PE RIVIERA FRANCEZĂ

(Reper: Fontvielle, portul Monaco, Monaco)

Petreceți ziua în Monaco

O călătorie rapidă cu trenul din alte orașe de-a lungul Rivierei Franceze, principatul oferă o mulțime de moduri romantice de a petrece ziua sau noaptea. Vara, mergeți la Club La Vigie Monte-Carlo și faceți plajă pe un pat de plajă, în timp ce un DJ se învârte după-amiaza sau mergeți la paddle-boarding de-a lungul coastei. Admirați vitrine și răsfățați-vă cu un suvenir special la buticuri de designer din One Monte-Carlo (acum este momentul să prindeți acel Chanel la care ați visat!) sau de pe terasa Café de Paris Monte-Carlo.

Admirați priveliștile asupra Monaco de pe acoperișul Fairmontului de la Nikki Beach Monte-Carlo, un restaurant deschis doar în sezon și un club de plajă în care gătesc  bucătari cu stele Michelin și care găzduiesc evenimente cu DJ cunoscuți. Seara, savurați cocktailuri cu jazz live la Le Bar Américain, înainte de a merge la Le Grill panoramic, la fel, cu stele Michelin, pentru cina, cu vedere fantastică către Monte-Carlo și mâncăruri pregătite pe plite cu lemne, de influență mediteraneană.

Excursie de o zi la Cheile Verdonului

Riviera franceză oferă o serie de opțiuni fantastice de excursii de o zi, de la câmpurile de lavandă și floarea soarelui din Valensole până la Île Sainte-Marguerite de lângă Cannes, cunoscută pentru restaurantul său animat de pe plajă, La Guérite. Dacă aveți timp pentru o singură excursie, explorați cel mai mare canion de pe continent, Cheile du Verdon, într-un tur care se oprește și la Moustiers-Sainte-Marie, un sat atât de uluitor încât a fost declarat oficial unul dintre cele mai frumoase din Franța.

Musai relaxare pe plaja din Cap d’Ail

În ciuda faptului că Riviera Franceză se extinde pe o coastă lungă, nu toate plajele de aici sunt create egale. Plage Mala din Cap d’Ail, lângă Monaco, este oarecum un secret ascuns la care se poate ajunge doar cu barca sau printr-o potecă foarte întortocheată. Rezervați prânzul și un pat mare pe plajă pentru a împărți la Eden Plage Mala. Planifică să-ți petreci ziua bucurându-te de soare și sorbind un vin rosé între scufundări în apa de culoarea jadului.

Fă o drumeție în satul de deal din Èze

O excursie ușoară, de o oră, de la coastă până în satul medieval cocoțat Èze este o modalitate excelentă de a adăuga ceva activ în itinerariul dvs. – credeți-ne, priveliștile din urcare merită doar călătoria. Treceți prin poarta fortificată din secolul al XIV-lea și sub seria de arcade de piatră în timp ce explorați magazinele de artizanat de pe străzile pietruite. Odihnește-ți picioarele savurând o cafea sau un cocktail pe terasa panoramică a Château Eza construită în zidurile orașului medieval (o altă oportunitate de fotografiere grozavă). De asemenea, puteți rezerva un tur de jumătate de zi care include vizitarea obiectivelor turistice din Monaco, cum ar fi Palatul Prințului și o vizită la faimoasa parfumerie a Rivierei Franceze, Fragonard, din Èze.

Opțiunile sunt aproape infinite, ar trebui să scriem doar despre Coasta de Azur și nu ne-ar ajunge un an calendaristic. Asta pentru că fiecare loc acolo are farmecul lui, istoria lui, propria lui destinație. ToatăNunta.ro va continua și cu alte sugestii la fel de captivante, despre locuri de cazare, restaurante renumite, într-o a II-a parte a acestui articol.

Be loved!

Click pentru a evalua această postare!
[Total: 2 Medie: 5]
Distribuie acest articol:
Postarea anterioară: Luna de miere Exotică

February 12, 2024 - În Destinații luna de miere

Postarea următoare: WELLNESS PENTRU MIRESE

February 12, 2024 - În Wellness

postări asemănatoare