10 practici pentru o căsnicie ”DE PIATRĂ”

Click pentru a evalua această postare!
[Total: 3 Medie: 5]

10 practici pentru o căsnicie ”DE PIATRĂ

  1. Fii prieten cu partenerul tău. Cu siguranță nu trebuie să fii „cele mai bune”, dar trebuie să-ți consideri partenerul un bun prieten pe lângă un iubit.
  2. Dezvoltați o identitate de „cuplu”, dar nu renunțați la propria identitate individuală și nu eliminați angajarea în hobby-uri sau distracții de care partenerul dvs. nu alege să le placă.
  3. Concentrează-te pe valorile comune, nu doar pe interesele comune atunci când te angajezi față de partenerul tău. Valorile comune sunt un semn mai bun pentru relații de durată – nu doar să-ți placă aceleași genuri muzicale sau să împărtășești un interes pentru un anumit hobby.
  4. Fii dispus să încerci lucruri noi de care partenerul tău este pasionat. Nu poți ști că ceva nu este pe gustul tău până nu ai încercat.
  5. Angajați-vă în conversații deschise și sincere despre intimitatea și practicile sexuale cu partenerul dvs. Nu vă puteți optimiza activitățile sexuale decât dacă știți de ce își dorește și are nevoie fiecare dintre voi.
  6. Așteptați-vă și acceptați că vor exista dezacorduri și conflicte în relație de-a lungul timpului, dar folosiți discuțiile și punctele de vedere diferite ca instrumente pentru a merge către o înțelegere și o soluție comună. Nu folosi conflictul ca un instrument pentru a câștiga putere asupra partenerului tău sau ca un joc cu sumă zero.
  7. Sărbătorește fiecare succes de care se bucură partenerul tău și oferă sprijin atunci când se confruntă cu un eșec. Nu vă lăsați amenințați de succesul lor și nu-i învinovățiți sau să-i faceți să se simtă rușinați atunci când lucrurile merg prost.
  8. Respectați dispozițiile partenerului și perspectivele acestora; nu încerca să-ți învinovățești partenerul pentru că nu este exact ceea ce vrei să fie tot timpul.
  9. Lucrați împreună pentru a ajunge pe aceeași pagină despre „sentimentele despre sentimentele voastre”. În timp ce fiecare dintre noi are un mod de a aborda frustrarea, mânia, dezamăgirea și așa mai departe, cercetările arată că atunci când tu și partenerul tău sunteți în acord cu modul de a face față cel mai bine sentimentelor, vă înțelegeți mai bine. Acest lucru poate necesita o anumită educație din ambele părți – a învăța cum să gestionați frustrarea sau cum să fiți în regulă cu durerea – dar lucrul către un loc de congruență vă poate arăta unul altuia angajamentul dumneavoastră pentru o relație pe termen lung.
  10. Acceptă faptul că tu și partenerul tău te vei schimba în timp – și că relația ta va trebui să se schimbe și să se flexibilizeze pentru a se adapta acestor schimbări. Oamenii nu sunt statici, iar relațiile trebuie să fie și ele dinamice.

Sursă foto: Pixabay

Click pentru a evalua această postare!
[Total: 3 Medie: 5]
Distribuie acest articol:
Postarea următoare: Tipuri de atașamente și cum influențează acestea relația de cuplu

November 3, 2023 - În Psihologie

postări asemănatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.